Česta pitanja

BANKARSTVO I KREDITNO POSREDOVANJE

DAJETE LI KREDITE VI ILI BANKA?

Pro savjetovanje d.o.o. NE isplaćuje kredite. Finalni korak – potpis ugovora i isplata kredita obavlja se isključivo u odabranoj banci. Pro savjetovanje je službeni vanjski kanal prodaje partnerskih banaka, koji pazeći na interes i zaštitu klijenta posreduje u pronalasku i realizaciji najpovoljnijeg kredita iz portfelja (trenutno) 15 banaka i stambenih štedionica, te dvije leasing kuće.

TKO REGULIRA VAŠ RAD? JESU LI MOJI PODACI SIGURNI?

Društvo Pro savjetovanje ovlašteno je od strane Ministarstva financija za potrošačko kreditiranje sukladno Zakonu o potrošačkom kreditiranju (ZPK), kao i od strane Hrvatske narodne banke za stambeno potrošačko kreditiranje sukladno Zakonu o stambenom potrošačkom kreditiranju (ZSPK).
Djelatnost kreditnih posrednika osim navedenog Zakona reguliraju i drugi pozitivni zakoni (npr. Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma itd.) te ugovori s bankama koji se poštuje i tzv. bankarska tajna. Popis licenciranih kreditnih posrednika nalazi se ovdje. Vaše osobne podatke možemo koristiti tek po Vašoj izričitoj pisanoj dozvoli i to isključivo u svrhu posredovanja za traženu uslugu. Novije izmjene zakona dobro i detaljno reguliraju prava potrošača, te smo po tome u potpunosti usklađeni sa normama Europske unije.

JE LI VAŠA USLUGA BESPLATNA? KAKO SE NAPLAĆUJETE?

Model našeg poslovanja je besplatna usluga savjetovanja i posredovanja za sve financijske proizvode kod kojih je to moguće. Provizije ostvarujemo od partnerskih firmi za čije proizvode i usluge posredujemo. Sukladno ugovorima, od naših partnera (banke, stambene štedionice, osiguranja, …) ostvarujemo proviziju nakon uspješno realizirane usluge (kredit, štednja, osiguranje…). To znači da ako ste kao uredan klijent preko nas realizirali kredit u predloženoj banci, niste platili nikakvu dodatnu proviziju, a ostvarili ste sve benefite brže, profesionalnije i angažiranije usluge uz sigurnost pravilnog odabira najpovoljnijeg kredita na tržištu.
U smislu Zakona o stambenom potrošačkom kreditiranju (ZSPK) za stambene potrošačke kredite NE naplaćujemo naknadu za pružanje informacija o stamb. potrošačkom kreditu, odnosno posredovanje.

POSTOJI LI RAZLIKA IZMEĐU VAS I RAZNIH PONUDA KREDITA NA SVAKOM KORAKU?

Potpuno drugačija vizija i model poslovanja. Pro savjetovanje i Pro zastupanje su rezultat 14-godišnjeg iskustva, konstantne edukacije i inovacije na području osobnog bankarstva i osiguranja.
Prepoznatljivi smo po profesionalnom i angažiranom pristupu svakom klijentu, što je do sada rezultiralo s nekoliko tisuća zadovoljnih klijenata čije su nam preporuke dokaz ovih tvrdnji. Tu istu profesionalnost, entuzijazam i aktivno djelovanje u cilju postavljanja kreditnog posredovanja na viši nivo prepoznaju naši ključni partneri na financijskom tržištu, a zadnjih godina posebno i mediji.
Licenca Ministarstva financija je svim klijentima dodatna garancija na već vrlo visoko postavljene standarde u poslovanju društva. Preuzeli smo obvezu još detaljnije i transparentnije analize prilikom predlaganja rješenja klijentima, uz navođenje svih uključenih troškova, efektivne kamatne stope, objašnjenja klijentovih povećanih prava i obveza, koje su ujedno i regulirane novim izmjenama u Zakonu o potrošačkom kreditiranju.
Brza prijava – kontakt forma za kredit >>>

ZASTUPANJE U OSIGURANJU

ŠTO MI MOŽETE PONUDITI IZ SVIJETA OSIGURANJA?

Agencija Pro zastupanje ima vrlo sličnu misiju kao i Pro savjetovanje: pronaći klijentu najbolje osiguranje, odnosno pružiti mu ono što želi. Zbog toga ne favoriziramo jednog ili dva, već imamo potpisane ugovore sa 16 vodećih osiguravatelja!
Na taj način klijentu stvarno uz dobar savjet možemo ponuditi najbolje osigurateljne proizvode tržišta. Želite li štedjeti kroz životna osiguranja kao ostatak Europe, osigurati automobil, stan ili bezbrižno putovati, svakako nas kontaktirajte radi objektivnog savjeta.

MOŽETE LI MI POMOĆI S OSIGURANJEM KREDITA?

Poslovi zastupanja pri ugovaranju osiguranja potrebnog za kredit često su dio kompleta proširene usluge posredovanja u kreditiranju. Danas banke vrlo često zahtjevaju vinkulaciju police osiguranja uz kredite, pa se našim klijentima police odrađuju ‘u hodu’ uz kompletiranje i podnošenje zahtjeva za kredit.

PRVI PUT UZIMAM OSIGURANJE AUTA. MOGU LI DOBITI BONUS OD 50%?

Redovno bonus stječete ako kroz godine ne napravite nikakvu štetu, pa tek nakon 9 godina dođete do 50%. Nekoliko osiguravatelja, uz točno utvrđene uvjete, trenutno daje mogućnost dupliciranja/prijenosa bonusa s druge osobe ili drugog vozila!
Najčešće se bonus može prenijeti sa supružnika ili sa roditelja na dijete. Tu su i razne kombinacije prijenosa unutar firme, ili pak sa auta na motor itd…
Kako su ove pogodnosti akcijskog karaktera, ne znamo koliko će trajati (neki su ih već ukinuli/ograničili).
Ako vam uskoro ističe osiguranje, a nemate puni bonus – svakako nas kontaktirajte i provjerite možete li ostvariti maksimalan bonus.
Brza prijava – kontakt forma za auto osiguranje>>>

KOLIKO SU ULASKOM U EU POJEFTINILA OSIGURANJA?

Od 1.7.2013. nije nastupilo puno novosti na tržištu osiguranja koje je odavno izvrsno regulirano i usklađeno sa ostatkom Europe. Međutim, nastupile su dvije tehničke promjene. Osiguravatelji moraju uskladiti cijene osiguranja za muškarce i žene, pa tako bez obzira na dosadašnju ispravnu logiku, žene neće više imati povoljnije osiguranje.
Također, zaoštravanje natjecanja nižim cijenama na polju obveznog auto osiguranja: cijene su u prosjeku pale 20-30%.
S obzirom da je za neke osiguravatelje ‘damping’ donio gubitke, dešava se da prošlogodišnju sniženu cijenu u vašem osiguranju ove godine više ne možete ostvariti, jer su poskupili.
Bez brige – pronaći ćemo vam najpovoljniju cijenu za vozilo iz izbora 16 osiguranja.
Za sva pitanja vezana uz nove momente na tržištu kao i za pronalazak najpovoljnijeg osiguranja s povjerenjem nam se obratite.
Brza prijava – kontakt forma za auto osiguranje >>>