Krediti

Bankarstvo i kreditno posredovanje

KAKO DO NAJBOLJEG KREDITA BEZ LUTANJA OD BANKE DO BANKE?

Zadnjih godina trend u bankarstvu je racionalizacija poslovanja i smanjenje broja poslovnica. Banke ulažu u alternativne kanale koji čine sve veći udio u ukupnom poslovanju, pa se tako s početkom 2000-tih (zadnjih desetak godina) bilježi i jači trend razvoja vanjskih, posrednih kanala prodaje.

To mogu biti mobilni bankari banke koji idu direktno prema klijentima, ili čak franšizni bankarski kanali, koji su popularni u Italiji. Međutim u svijetu i kod nas, daleko najpopularniji su nezavisni kanali – bankarski posrednici koji rade za više banaka i time omogućuju da klijent na jednom mjestu dobije profesionalnu brzu uslugu uz pregled uvjeta i proizvoda većeg broja banaka.

Naša osnovna misija je da ćemo se kao posrednici maksimalno truditi klijentu pružiti bolju uslugu i pronaći najbolje rješenje, jer proviziju ostvarujemo tek po realizaciji kredita i to najčešće od banke, odnosno partnera za čije proizvode posredujemo.

Zbog pozitivnih momenata od kojeg profitiraju sve tri strane: klijent, banka i posrednik, u nekim europskim zemljama se više kredita odradi posredstvom vanjskih kanala, nego direktno kroz banke.

POSREDOVANJE U STAMBENOM POTROŠAČKOM KREDITIRANJU

Društvo Pro savjetovanje ovlašteno je od strane Ministarstva financija za potrošačko kreditiranje, kao i od strane Hrvatske narodne banke za stambeno potrošačko kreditiranje sukladno Zakonu o stambenom potrošačkom kreditiranju (ZSPK).
Postupak posredovanja u stambenom potrošačkom kreditiranju provodi se sukladno ZSPK-u
Informacije sukladno ZSPK:
– Kreditni posrednik nije vezan za jednu, nego više kreditnih institucija i to: Privredna banka Zagreb d.d., PBZ stambena štedionica d.d. i Zagrebačka banka d.d.
– Kreditni posrednik ne pruža savjetodavne usluge u smislu ZSPK
– Kreditni posrednik NE naplaćuje naknadu za kreditno posredovanje u stambenom potrošačkom kreditiranju. (Naknada za uslugu kreditnog posredovanja iznosi 0,00 kuna uvećano za PDV.)
– Potrošač može podnijeti pisani prigovor osobno na adresu Kreditnog posrednika ili na e-mail info@progrupa.net , te putem pošte na adresu: Šubićeva 69, 10000 Zagreb kao kreditnog posrednika ili slanjem e-maila na adresu poslovnih banaka.
Ako potrošač nije zadovoljan odgovorom kreditnog posrednika i/ili poslovne banke na njegov uloženi prigovor, može osim nadzornom tijelu, podnijeti pritužbu ili prijedlog za mirenje Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori ili bilo kojem centru za mirenje u Republici Hrvatskoj odnosno pokrenuti postupak alternativnog rješavanja domaćih i prekograničnih potrošačkih sporova u skladu sa zakonom kojim se uređuje alternativno rješavanje potrošačkih sporova pri nadležnom tijelu za alternativno rješavanje potrošačkih sporova – Centar za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Rooseveltov trg 2, Zagreb, e-mail: mirenje@hgk, mrežna adresa: http://www.hgk.hr/centar-za-mirenje/o-centru-za-mirenje
– Klijent je dužan od kreditnog posrednika dobiti Opće informacije o ugovoru o stambenom potrošačkom kreditu, kao i Personalizirane informacije (ESIS obrazac) potrebne za usporedbu ugovora o stambenim potrošačkim kreditima dostupnim na tržištu.
Zaštita potrošača
Klijent može zatražiti besplatni savjet u Savjetovalištima za zaštitu potrošača u Republici Hrvatskoj. Popis Savjetovališta je dostupan je na internet stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH.

Komplet usluga savjetovanja/posredovanja koje pružamo klijentima, a koje nas ujedno i razlikuju od konkurencije
 • besplatno savjetovanje i planiranje osobnih financija
 • pronalazak odgovarajućeg kredita iz široke ponude
 • izračun i provjera kreditne sposobnosti u koordinaciji sa predloženom bankom
 • ispunjavanje i prikupljanje dokumentacije i niza potvrda za podnošenje zahtjeva za kredit
 • kompletiranje, provjera i odnošenje zahtjeva za kredit u banku, koordinacija s bankom, izvještavanje klijenta o statusu predmeta
 • racionalizacija i konsolidiranje svih kreditnih obveza
 • priprema dokumentacije i savjetovanje pri kupnji i adaptaciji nekretnina
 • pomoć neurednim klijentima - reprogrami i zatvaranje prethodnih kredita, ovrha, dugova i blokada
 • postprodajni procesi: informiranje o uslugama banke; pomoć pri naplati; savjetovanje o pravima i obvezama prema banci
 • poslovi zastupanja pri ugovaranju osiguranja potrebnog za kredit (police se odrađuju u kompletu uz zahtjev za kredit)
 • odabir najpovoljnijeg osiguranja

Zovite odmah naše telefone: 091 6444 155; 091 6444 080 , 091 6444 150 ili se prijavite preko online zahtjeva u nastavku:

Online upit za kredit

Javite nam kakav kredit želite ispunjavanjem kratkog neobvezujućeg upitnika.
Nazvat ćemo Vas najkasnije sljedeći radni dan i predložiti odgovarajući kredit iz širokog spektra hrvatskih banaka.